Over mij

Ruud Pricken

Hoe het begon …

Geboren (1986) in een gezin waar muziek een grote rol speelde qua luisteren en beleven, wist ik vrij snel dat muziek een belangrijk onderdeel in mijn  leven zou worden. Zo zong ik al vanaf mijn  zevende in een jongerenkoor.

… en verder
Na enkele jaren orgel/keyboardles stapte ik  over op pianoles.  Piano: het  instrument dat vanaf dat moment mijn  voorkeur zou hebben. Eerst beproefde ik mijn geluk in BelgiĆ« om tenslotte mijn opleiding tot docent muziek/CKV/kunstgeschiedenis af te ronden aan het conservatorium Maastricht. Met daarnaast de nodige directielessen bij onder andere Wim Vluggen duurde het niet lang voordat ik mijn  stappen in de korenwereld zette.

Met een grote nadruk op zangplezier en het overbrengen van de muzikale vertellingen/dynamiek binnen de muziek streef ik naar een zo sterk mogelijk eindresultaat bij ieder koor.

Naast mijn werk als dirigent ben ik ook actief als repetitor van koren, begeleider van verschillende instrumentalisten, piano/keyboard/zangdocent alsook toetsenist in eigen concerten.

Een muzikale duizendpoot die zijn voorliefde voor muziek aan een zo breed mogelijk publiek wil meegeven!